Persoană reținută în dosarul morților de la Spitalul Sf. Pantelimon

Parchetul de pe lângă Tribunalul București a reținut miercuri, 5 iunie, o asistentă de la Spitalul Sfântul Pandelimon din Capitală, în dosarul morților suspecte de pe secția ATI. Potrivit structurii de parchet, asistenta a fost audiată ca martor la Serviciul Omorori. Ulterior, a fost acuzată oficial de mărturie mincinoasă mincinoasă și reținută pentru 24 de ore. Este vorba despre o asistentă de la Secția ATI care, potrivit altor martori din dosar, ar fi știut cum se administrează noradrenalina pacienților. Aceasta a negat însă că ar ști ceva, inclusiv la audierea de azi.

Surse judiciare au precizat că procurorul de caz nu a decis încă dacă o va prezenta pe femeie instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă sau dacă va dispune o altă măsură preventivă în privinţa acesteia.

Amintim că în perioada 4-7 aprilie 17 pacienți internați în secția de terapie intensivă ar fi murit în condiții suspecte. Directoarea de îngrijiri a sesizat conducerea unității după ce o asistentă i-ar fi spus că medicii ar fi cerut reducerea dozei de noradrenalină. Au fost deschise patru anchete. Potrivit Ministerului Sănătății, conducerii spitalului, dar și Colegiului medicilor, în urma verificărilor efectuate nu s-au găsit date care să susțină acuzațiile. Ancheta penală este în desfășurare. Mai mult, medicii susțineau că e ceva obișnuit să fie mai mulți morți într-o zi, fiind vorba despre o unitate de urgență și reanimare.

Ministrul Sănătății a afirmat la începutul lunii mai, referitor la acest scandal că a fost un conflict intern. „Este nepermis să foloseşti astfel de scandaluri politice”, susținea Alexandru Rafila.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *