PNL Brașov l-a propus pe un fost ofițer al Securității comuniste în conducerea unei companii municipale

Propunere controversată făcută de PNL Brașov la conducerea unei companii municipale. Un fost ofițer de Securitate a fost propus marți de liberalii brașoveni pentru un post în Consiliul de Administrație al companiei municipale RIAL, arată publicația BizBrașov. Primarul Allen Coliban (USR) a retras însă acest punct de pe ordinea de zi a ședinței pentru a împiedica numirea, potrivit unui comunicat USR.

CNSAS a decis că Nicolae Paraschiv a făcut poliție politică, însă Curtea de Apel București a admis plângerea acestuia și a stabilit că nu a făcut poliție politică.

PNL a avut tupeul să-l nominalizeze în conducerea RIAL pe torționarul Nicolae Paraschiv, cel care, de altfel, a fost secretar al Primăriei pe vremea primarului Scripcaru. Este un securist cu acte în regulă, dovedit de Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității, și un om care a ajuns la pensie, dar pe care PNL-ul vrea să îl repună în funcții. Asta este singura ofertă pe care o are PNL la ora actuală pentru brașoveni: revenirea la trecut, la torționari și securiști, revenirea la cei care au căpușat și care au vândut patrimoniul. E clar că PNL nu a înțeles mesajul electoratului din 2020 și a rămas blocat în trecutul plin de umbre al politicii brașovene”, a declarat primarul Allen Coliban.

Nicolae Paraschiv a fost și secretar al Primăriei Brașov în mandatul fostului primar PNL George Scripcaru. PNL trebuia să facă o propunere după ce în luna august reprezentanta liberalilor în CA-ul RIAL SRL, Roxana Cojocea, a demisionat.

Nicolae Paraschiv a fost angajat al Securitatii, avand gradele de:

– locotenent major – Serviciul 1 (profil de activitate informatii interne) din Inspectoratul Judetean Brasov (1980 – 1981);

– căpitan. in aceeasi structura (1986);

– căpitan – Serviciul Antiterorist din I.J.S. Brasov (1988);

– maior – Serviciul Antiterorist din I.J.S. Brasov (1989).

CNSAS a publicat fragmente din rapoartele pe care Paraschiv le-a făcut unor ținte ale Securității. Securitatea avea ca scop identificarea, urmărirea și pedepsirea celor care criticau regimul comunist.

Compania municipală RIAL SRL administrează locuinţe şi spaţii cu altă destinaţie din fondul imobiliar al Municipiului Brasov.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *