Polițist din Dolj, cercetat pentru fraudă la vot și abuz în serviciu

Un polițist din Dolj este cercetat și s-a dispus înlocuirea acestuia din serviciu și sesizarea unității de parchet pentru săvârșirea infracțiunilor de fraudă la vot, complicitate la fraudă la vot și abuz în serviciu. O persoană în vârstă, care reclama că este nevăzătoare, a solicitat urna mobilă, iar în momentul în care reprezentanți ai partidelor politice au ajuns la aceasta, unul dintre aceștia ar fi votat în locul acesteia.

Femeia nu ar avea probleme cu vederea. După ce a făcut cercetări, IPJ Dolj a decis cercetarea polițistului care a mers cu urna mobilă.

„În comuna Dobrotești s-a înregistrat o nouă încălcare a regulilor procesului electoral. Reprezentanții partidelor PSD și AUR s-au deplasat cu urna mobilă la o persoană din comună. Din filmarea alăturată se vede clar cum unul dintre membrii secției de votare exercită votul în locul persoanei respective prin aplicarea ștampilei în mod nemijlocit. Aceasta reprezintă o încălcare flagrantă atât a legislației electorale, cât și a Codului Penal, privind frauda la vot. Partidul Național Liberal (PNL) a reacționat ferm și a sesizat organele competente în legătură cu acest caz. Partidul Național Liberal va continua să monitorizeze atent procesul electoral și să împiedice orice tentativă de fraudare a votului în județul Dolj. Ne angajăm să protejăm integritatea și corectitudinea alegerilor, asigurându-ne că fiecare vot este exprimat în mod liber și conform legii”, au scris reprezentanții PNL pe Facebook.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *