Pompierii din Bucureşti, acuzaţi de jaf după ce au intervenit la un incendiu. Lipsesc bijuterii de 100.000 euro

Mai mulți pompieri din București sunt acuzați de furt, după ce au intervenit la un magazin de bijuterii, dintr-un complex din Capitală, unde a izbucnit un incendiu, în urmă cu doi an.

Incendiul s-a petrecut în urmă cu doi ani la magazinul Prosper, din Sector 5 al Capitalei. Abia acum au apărut primele plângeri în cazul proprietarilor de magazine. Mai exact, unii proprietari de magazine de bijuterii susțin că în urma inventarului făcut după ce pompierii au terminat intervenția, au descoperit faptul că le lipseau din magazine, bijuterii în valoare de 100.000 de euro. Inițial, aceștia s-au îndreptat către Secția 18, însă pentru că era vorba de o plângere împotriva unor angajați ai MAI, plângerea a fost mutată la Parchetul General.

Proprietarii susțin că nu au fost chemați să dea declarații. Reprezentanții ISU susțin că nu s-a deschis nicio cercetare internă.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență nu sunt de acord cu „etichetarea” pompierilor înainte ca autoritățile să se pronunțe oficial în acest caz.

Ca urmare a materialelor difuzate în spațiul public, privind desfășurarea intervenției pentru stingere a incendiului de la Complex Prosper, din data de 22.03.2022, vă facem cunoscut faptul că instituţia noastră a oferit sprijin instituțiilor abilitate să desfăşoare activităţi de cercetare. Suntem în total dezacord cu etichetarea unei categorii socio profesionale, înainte de pronunțarea unei hotărâri definitive în acest caz. Astfel de abordări sunt total greșite, încalcă principiile de drept și prejudiciază în mod evident încrederea de care se bucură pompierii salvatori în rândul opiniei publice. Vă asigurăm de faptul că integritatea personalului este o prioritate a instituţiei noastre, sens în care vom oferi în continuare sprijin pentru clarificarea tuturor aspectelor în cauză”, potrivit ISU.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *