Primarul din Crevedia și tatăl patronului stației GPL care a explodat au fost realeși în funcție

Primarul comunei Crevedia, Florin Petre, a fost reales în funcție, după tragedia de anul trecut, conform datelor parțiale bazate pe datele Autorității Electorale Permanente.

Florin Petre ar fi câștigat un nou mandat cu 47,46% din voturi (1.767 de voturi), iar numărătoarea voturilor continuă. Contracandidatul său de la PNL, Ion Costin Gabriel, a luat 37,58% din voturi (1.399 de voturi), iar Adina Lisovski (USR) a obținut 14,96% (557 de voturi). De asemenea, primarul din Caracal, Ion Doldurea, al cărui fiu era unul dintre patronii staţiei GPL unde s-au produs exploziile, conduce și el detaşat în cursa pentru un nou mandat, conform rezultatelor parţiale. În municipiul Caracal, după numărarea a 72,6% din voturi , conduce detasat Ion Doldurea are 69% din voturi și este urmat de Luminiţa Popescu, de la PNL, cu 19%.

Pe 26 august 2023,  explozii la staţia GPL de la Crevedia (Dâmboviţa) au dus la moartea a 6 persoane, iar peste 50, majoritatea pompieri care interveniseră la stingerea focului, au fost rănite. Multe case din zonă au fost afectate de suflul exploziilor. Ulterior, s-a stabilit că staţia GPL din Crevedia funcţiona din iulie 2020 fără autorizaţie de securitate la incendiu.

Tragedia a avut şi urmări politice – primarul din Crevedia a fost exclus din PSD, iar primarul social-democrat din Caracal, Ion Doldurea, al cărui fiu era unul dintre patronii staţiei unde s-au produs exploziile, s-a autosuspendat din partid.

Primarul din Crevedia a declarat că nu ştia că staţia GPL unde s-au produs exploziile, mai funcţionează, după ce a fost înştiinţat de către ISU, în urmă cu trei ani, că a fost închisă, din punctul lui de vedere vinovat de producerea tragediei de sâmbătă seara fiind ”patronul firmei”.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *