Prinţul Paul rămâne în arest în Malta. Autorităţile au respins din nou cererea de eliberare

Paul-Philippe al României rămâne în arest, după ce Curtea Constituţională a Maltei i-a respins cererea de eliberare, anunță Ministerul Justiţiei.

Astăzi, Curtea Constituţională a Maltei a respins o nouă solicitare a lui Paul-Philippe al României de a fi eliberat. Acesta rămâne în arest până la judecarea definitivă a cererii de predare, adică 17 iunie. Ministerul Justiţiei, Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Curtea de Apel Braşov (instanţă de executare) şi toate autorităţile implicate şi-au făcut treaba, ca de fiecare dată. Şi vom continua să depunem toate eforturile pentru ca fugarii să execute în penitenciarele din România pedepsele la care au fost condamnaţi”, a precizat Ministerul Justiţiei, potrivit Agerpres.

O instanţă din Malta a respins predarea lui Paul-Philippe în România, precizând că, din punctul de vedere al MJ, legislaţia Uniunii Europene în materia mandatului european de arestare „nu este aplicată corespunzător”.

În același timp, judecătorii de la Curtea de Apel Braşov au sesizat Curtea de Justiţie a Uniunii Europene pentru a se pronunţa cu privire la câteva întrebări preliminare şi anume să spună dacă în cazul predării lui Paul al României este respectată legislaţia UE în materia mandatului european de arestare (MEA).

Potrivit ministrului, primul termen în dosarul de la CJUE este la finalul lunii iunie.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *