Procurorii militari din București au preluat dosarul fostului preot Daniel Balaș, bătut în Constanța de un militar

Dosarul fostului preot constănțean Daniel Balaș a fost preluat de Parchetul Militar din București! Acesta a acuzat că ar fi fost bătut de un militar, din senin. Procurorii din Constanța au deschis și ei o anchetă, însă au decis să lase totul pe mâna colegilor lor de la. București, care se ocupă de cercetarea personalului militar.

Duminică, 2 iunie 2024, oficialii IPJ Constanța au anunțat că „în urma cercetărilor efectuate de polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Secția 1 Poliție, „bărbatul bănuit de comiterea faptei a fost identificat“ și că „în dosarul penal se continuă administrarea probatoriului pentru săvârșirea infracțiunii de lovirea sau alte violențe, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, în vederea luării măsurilor legale ce se impun“.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Mă plimbam cu mașina pe bulevardul Mamaia (nr. din Constanța), pe sensul de mers către stațiunea Mamaia. După intersecția cu strada Ion Rațiu am primit flash-uri de la un BMW, model seria 5. Când s-a fluidizat traficul am revenit pe prima bandă. Atunci, cei din mașină au strigat: popă, să-mi bag (…), trage pe dreapta. Prostia mea este că am tras pe dreapta și nu mi-am văzut de drum. Când m-am dat jos din mașină s-au năpustit asupra mea, șoferul m-a împins, iar cel din dreapta m-a lovit. După ce mi-a dat primul pumn a început o ploaie de pumni. Poate vă întrebați cine este. L-am identificat. (…)“.Nu am avut niciodată altercație cu acest individ. Nu-l cunosc personal. Nu știu ce să cred. Au fost puși… Au avut ciudă pe mine datorită faimei, datorită aprecierilor pe care le primesc în mediul online. Dacă și eu sunt un pericol public, atunci oamenii care fac rău de dimineața până seara ce mai sunt. Nu m-am gândit niciodată că un luptător de MMA cum este el (nr. presupusul agresor) poate lovi în afara ringului.Am înțeles că este militar, cum Armata Română primește oameni ca el. Eu știu că soldații apără țara, nu se întorc împotriva celor care locuiesc în ea. Soldații adevărați sunt numiți și martiri, pentru că mor pentru poporul lor și își dau viața pentru oamenii de acasă. Pleacă în luptă să-și apere poporul. Din păcate, soldații în ziua de astăzi, cum este (…) (nr. presupusul agresor) loveste cu bestialitate oamenii pe stradă, fără niciun motiv. Cred că lumina din mine deranjează întunericul din ei. Pentru o perioadă nu voi mai fi atât de activ aici, pe rețele de socializare, (…) luni voi avea prima intervenție chirurgicală. (…) Vreau să se facă dreptate. Acum, Dumnezeu are ultimul cuvânt“, și-a încheiat declarația video Daniel Balaș.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *