Procurorii Parchetului European au ridicat mai multe documente de la Consiliul Județean Hunedoara

Procurorii Parchetului European care instrumentează dosarul ce vizează posibile licitații trucate în favoarea regelui contractelor cu bani publici de la Consiliul Județean Hunedoara, Teodor Doda, au ridicat mai multe documente de la Consiliul Județean Hunedoara referitoare la lucrările executate la Aninoasa și Vulcan prin ApaServ Valea Jiului SA.

Administrația județeană condusă de Laurențiu Nistor ar fi favorizat la atribuirea contractului pentru rețelele de apă și canalizare o firmă controlată de Teodor Doda, MetalProd West, în contractul de milioane de euro derulat cu fonduri europene, potrivit jurnaliștilor de la zidezi.ro

Joi au avut loc cel puțin două percheziții la Ovidiu Draia, reprezentatul legal din acte al MetalProd West, care timp de două zile a fost audiat de procurori, dar și la sediul societății Drupo din Călan, de unde de asemenea ar fi fost ridicate mai multe documente potrivit informațiilor. Conducerea Consiliului Județean Hunedoara, instituția condusă de Laurențiu Nistor și suspect de apropiată financiar de Teodor Doda, nu ar fi străină de aceste aranjamente, mai ales ca administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram-mâna dreaptă a președintelui PSD Laurențiu Nistor se ocupă direct de coordonarea activității ApaServ Valea Jiului SA. Este de așteptat ca la audieri să ajungă în perioada imediat următoare și oficialii Consiliului Județean Hunedoara.

Reamintim că, miercuri, mai multe documente de licitație de la Apa Serv Valea Jiului au fost ridicate de polițiști în dosarul instrumentat de Parchetul European. De asemenea, trei persoane, printre care și Ovidiu Draia, au fost audiate timp de mai multe ore.

Este vorba despre contractele de milioane de euro pentru rețelele de apă și canalizare din Vulcan și Aninoasa, executate de MetalProd West, reprezentată de Ovidiu Draia.

Până anul trecut, pe lângă Ovidiu Draia, din structura acționariatului de la MetalProd West făcea parte și Pro Activ, o altă firmă ce aparține grupului de interese controlat de Teodor Doda, partenerul de încredere al șefilor PSD ai Consiliului Județean Hunedoara Laurențiu Nistor și Costel Avram, “regele ” contractelor pe bani publici. Apa Serv Valea Jiului SA este direct subordonată Consiliului Județean Hunedoara și este coordonată de administratorul public Costel Avram, mâna dreaptă a lui Laurențiu Nistor.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *