Proiect pilot în România: Deţinuţii vor folosi realitatea virtuală pentru a se reintegra în societate

Persoanele condamnate penal vor folosi realitatea virtuală să se reintegreze pe piața muncii, după eliberarea din penitenciar. Iată primul oraş din România care va implementa acest proiect, în premieră naţională.

Se întâmplă la Oradea, acolo unde o universitate a demarat un proiect in premieră națională prin care deținuții din Oradea se vor folosi de realitatea virtuală, pentru a se reintegra în societate.

Intitulat RECOMMIT – „Îmbunătățirea stării de bine și a reintegrării sociale a deținuților”, proiectul este derulat de către Departamentul de Psihologie din cadrul Facultății de Științe Socio-Umane și are în obiectiv persoanele care urmează să iasă din închisoare.

Proiectul va fi implementat cu deținuți din patru țări: Cipru, Grecia, Spania și România. Altfel, cu ajutorul universitarilor, deținuții vor simula virtual diferite situații, ceea ce îi va ajuta să își dezvolte abilități de comunicare, respectiv să descopere și să-și consolideze valori morale și sociale.

Ne vom folosi de realitatea virtuală pentru a ajuta persoanele condamnate să se familiarizeze cu diferite situații de viață. Datorită acestor noi tehnologii, implicarea individuală este destul de mare. Vom realiza simulări ale unor discuții cu interlocutori virtuali, pentru a-i ajuta pe condamnați să își formeze deprinderi de comunicare. Este vorba de o premieră, realitatea virtuală nu a mai fost folosită în sistemul penitenciar din România”, a subliniat lect. univ. dr. Gabriel Roșeanu, membru în echipa proiectului RECOMMIT, citat de ebihoreanul.ro, anunță antena3.ro.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *