Protest spontan la Fabrica de pulberi Făgăraș, singurul producător de explozivi de mare putere din România: „Doamne ferește, de un eventual asalt al rușilor!” – VIDEO

ARVE Error: Invalid URL in url

Fabrica de pulberi Făgăraș, singurul producător de explozivi de mare putere și propulsoare solide din țara noastră, a fost marcată luni de un protest spontan al celor circa 150 de angajați, potrivit Radio Mureș.

Salariații fabrici au ieșit în curte, în semn de protest față de alocarea bugetară din acest an. Aceștia reclamă că nu și-ar fi primit salariile pentru decembrie 2023, dar și că alocarea bugetară pentru 2024 acoperă doar jumătate din fondul de salarii pentru acest an.

Pe angajații Fabricii de pulberi Făgăraș îi nemulțumește și lipsa de comunicare cu conducerea Romarm, compania care patronează fabrica, având în vedere că actualul director general mai are mandat doar până la finalul lunii ianuarie.

Am fost informați, pe finele săptămânii trecute, că, la Fabrica de pulberi, bugetul este înjumătățit, ceea ce ne asigură, pentru anul acesta, jumătate din fondul de salarii necesar asigurării drepturilor salariale. Toți salariații sunt nemulțumiți, au o incertitudine asupra viitorului lor, al societății, cu atât mai mult cu cât este unicul producător de pulberi și explozivi de mare putere din România”, a declarat liderul sindicatului Nitramonia Rompiro, Lucian Cupu.

El susține că, în ciuda războiului din proximitatea României, volumul de muncă pentru producția de muniție a nu a crescut, iar investițiile promise întârzie.

Oamenii lucrează în aceleași condiții, nu s-a investit, deocamdată, nimic. Acest lucru ar trebui să fie o altă discuție, vizavi de ce se întâmplă și cum ne pregătim, Doamne ferește, de un eventual asalt al rușilor către de noi, cu ce ne vom apăra. Putem cumpăra F 16, putem cumpăra orice altceva, ca să putem să le folosim, corvete și așa mai departe, trebuie ceva ca să se arunce și să și explodeze, care se face numai la Făgăraș, ia lucrurile nu sunt tocmai cum ne așteptăm”, a adăugat sindicalistul.

Protestele vor continua și în perioada următoare, iar angajații iau în calcul să organizeze un proteste și la București.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *