Punct nou de frontieră cu Ucraina: Se construiește un pod rutier peste râul Tisa

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a anunţat că Executivul a adoptat, în şedinţa de marţi, o hotărâre cre prevede construirea unui pod rutier peste râul Tisa care va avea capătul românesc în zona Tepliţa din Sighetul Marmaţiei.

Aş dori să mai punctez şi progresul înregistrat în intensificarea relaţiilor de bilaterale dintre România şi Ucraina, un efect al şedinţei de guvern dintre cele două ţări, care a avut loc în octombrie anul trecut la Kiev. Am anunţat la vremea respectivă deschiderea punctului de frontieră peste răul Tisa între Sighetul Marmaţiei şi Biserica Albă din Ucraina. Astăzi, prin hotărâre de Guvern, s-a decis construirea unui pod rutier peste râul Tisa cu capătul românesc în zona Tepliţa din Sighetul Marmaţiei. De asemenea, prin acordul dintre guvernele celor două ţări se va înfiinţa o comisie mixtă care va avea ca scop coordonarea tuturor activităţilor referitoare la construirea acestui obiectiv de infrastructură”, a explicat Mihai Constantin, la finalul şedinţei Executivului.

El a mai subliniat că proiectul se integrează, pe termen mediu şi lung, programului România-Ucraina-Slovacia şi Ungaria de cooperare sectorială între regiunile de graniţă implicate.

„Este vorba despre coordonarea eforturilor de dezvoltare integrată la nivelul regiunii de graniţă din nord-vestul României, nord-estul Ungariei, sud-vestul Ucrainei şi sud-estul Slovaciei”, a conchis Constantin.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *