Putin mută strategic în Marea Neagră: Patrule permanente ale aviaţiei ruse echipate cu rachete hipersonice Kinjal

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat miercuri că aviaţia rusă va desfăşura acţiuni de patrulare permanentă cu avioane MiG-31 echipate cu rachete hipersonice Kinjal deasupra Mării Negre, ceea ce va permite Moscovei să controleze de asemenea zona Mediteranei, informează agenţia EFE, relatează Agerpres.

Preşedintele rus a adăugat că desfăşurarea avioanelor supersonice MiG-31 în zona Mării Negre va permite de asemenea aviaţiei ruse să controleze zona Mediteranei, care în prezent este scena unei escaladări în conflictul dintre Israel şi gruparea islamistă Hamas. „Am avertizat că aceasta nu este o ameninţare, dar noi vom efectua un control vizual, un control cu ajutorul armamentului asupra a ceea ce se întâmplă în Marea Mediterană”, a explicat liderul de la Kremlin.

Kinjal este o rachetă folosită pentru atacarea ţintelor terestre şi despre care Rusia afirmă că este imposibil de doborât. Totuşi, Ucraina susţine că a reuşit să doboare astfel de rachete după ce a primit din partea SUA sisteme antiaeriene Patriot. Rusia susţine la rândul său că a distrus cu rachetele Kinjal cel puţin un sistem Patriot.

Anunţul lui Putin despre lansarea misiunilor aviaţiei ruse echipate cu rachete Kinjal deasupra Mării Negre survine la o zi după ce preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că armata ucraineană a folosit în premieră rachete americane cu rază lungă de acţiune ATACMS şi a lovit astfel două aerodromuri ruseşti, dintre care unul se află pe coasta Mării Azov.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *