Rămâne în preventiv: Tribunalul Constanţa a respins contestaţia lui Vlad Pascu. „Vreau să dau la facultate”

Tribunalul Constanța a judecat, astăzi, contestația lui Vlad Pascu, tânărul care a condus drogat în Mangalia și a ucis doi adolescenți. Acesta a cerut arest la domiciliu pentru a putea studia pentru facultate.

Contestația lui Vlad Pascu vine după ce, nu mai departe de săptămâna trecută, pe 22 februarie 2024, Tribunalul a decis ca tânărul să rămână în stare de arest preventiv, respingând o contestație a acestuia împotriva unei alte decizii a Judecătoriei Mangalia, de la începutul lunii februarie.

Tribunalul Constanţa a respins astăzi contestaţia lui Vlad Pascu, iar acesta rămâne în arest preventiv. Decizia este definitivă.

Regret toate faptele. Cunosc învinovățirile care mi se aduc și regret faptele. Vreau să subliniez că nu am avut vizibilitate și timp de reacție pentru a putea preveni. Deși s-a speculat că am văzut, că a fost cu intenție, nu a fost cu intenție. Eu veneam din Vamă. Nu scuză că m-am urcat sub influența altor substanțe la volan. Știu că o să fie o pedeapsă cu executare pe baza Legii Anastasia. Eu doar încercăm să ajung spre cazare, nu am luat niciodată în calcul ideea că s-ar fi petrecut o asemenea tragedie pe Drumul Național. Nu mă așteptăm să fie pietoni. Am cerut această schimbare din arest preventiv în arest la domiciliu pentru a putea să-mi pregătesc studiile, vreau să dau la facultate. În arest preventiv nu se pot face studii. Nu ai dreptul la educație, sunt doar câteva activități”, a spus Vlad Pascu, în sala de judecată.

Vlad Pascu este acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *