Rețineri în cazul noul „Guru Bivolaru” din București: Cinci persoane au ajuns după gratii, sechestru asupra a 10 imobile

Cinci persoane au fost reţinute, în dosarul care vizează infracţiuni sexuale şi în care este implicat un instructor de yoga din Bucureşti, Eugen Mîrtz. Anchetatorii au dispus sechestru asupra a 10 imobile aparţinând membrilor grupării.

La data de 25.04.2024. procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus reţinerea a 5 inculpaţi, cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de persoane (autorat şi complicitate)”, a transmis, vineri, Poliţia Capitalei.

În urma percheziţiilor domiciliare efectuate au fost identificate şi ridicate medii de stocare a datelor informatice, telefoane mobile, laptopuri, înscrisuri, sume de bani în lei şi valută, precum şi alte mijloace de probă. A fost dispusă măsura sechestrului asigurător asupra a 10 imobile aparţinând membrilor grupării infracţionale organizate”, a mai transmis sursa citată.

Vineri a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă a 4 dintre inculpaţi şi a arestului la domiciliu faţă de un alt inculpat.

Un instructor de yoga este acuzat că a recrutat opt victime, pe care le-a exploatat sexual, obţinând astfel 1,4 milioane de euro, iar joi au avut loc 13 percheziţii în Bucureşti, într-un dosar deschis pentru constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi viol.

Din grupul infracţional, care activa de 12 ani, făceau parte alte patru persoane.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *