Reținuți de procurorii DIICOT după ce au cultivat canabis într-o casă din Buzău

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Brașov au dispus reținerea a doi inculpați, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de risc.

„Din actele de urmărire penală a rezultat că inculpații, în baza aceleiași rezoluții infracționale, au inițiat și dezvoltat, într-o comună din județul Buzău, o cultură de canabis indoor destinată comercializării. Cele 370 de plante aflate în diferite stadii de evoluție, precum și instalația necesară întreținerii culturii au fost ridicate în aceeași zi, pe parcursul percheziției domiciliare efectuate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Braşov. De asemenea, în sarcina unuia dintre inculpați s-a reținut și faptul că a deținut în scopul comercializării cantitatea de aproximativ 600 grame canabis și fragmente de plantă (drog de risc), descoperite și ridicate pe parcursul acțiunii, atât din locația situată în județul Buzău, cât și de la o adresă din municipiul București”, se arată în comunicatul DIICOT.

În plus, marți, 27 februarie,  judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Brașov a dispus arestarea preventivă a celor doi inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Braşov, cu sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București și Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Buzău. Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei și Inspectoratului Județean de Jandarmi Buzău.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *