Rezultatul dezastruos al recrutărilor în Armată. Iohannis: „Mai multă publicitate, este cred important să se facă mult mai multă publicitate pozitivă”

Șeful statului Klaus Iohannis a comentat, marți, datele prezentate de MApN, potrivit cărora doar 40% dintre candidații înscriși în cadrul primei serii de recrutare-selecție a soldaților profesioniști în Armata României din acest an au fost admiși.

„Nu m-am gândit la recrutarea obligatorie și nu voi avansa așa ceva. Este o chestiune foarte clară. În rest, cred că trebuie să existe mai multă informație și mai multă atractivitate pentru cariera militară. Mai multă atractivitate însemnând, evident, o soldă pe măsura implicării fiecărui militar. Mai multă publicitate este cred important să se facă mult mai multă publicitate pozitivă, adică lumea – mai ales tinerii care ar viza o carieră militară să știe foarte exact care sunt oportunitățiile, metodele, cum se ajunge acolo etc. Foarte multe chestiuni sunt destul de puțin cunoscute publicului larg”, a declarat președintele României.

Statul Major al Apărării a analizat, în lunile februarie, martie și aprilie, desfășurarea primei serii de recrutare-selecție a soldaților profesioniști în Armata României din acest an. Aceasta s-a desfășurat în 41 de județe și în municipiul București, iar numărul locurilor scoase la concurs a fost de 5.093. Au fost înregistrați 6.448 de candidați, din care 20% fete.

Potrivit statisticilor prezentate luni de MApN, 24% dintre candidați au fost respinși la evaluarea fizică (prima probă), iar dintre cei rămași 18% nu au trecut de evaluarea psihologică. De asemenea, 12% dintre cei rămași au fost respinși la evaluarea medicală.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *