S-a schimbat total abordarea: Dosarul 2 Mai, preluat de șefa Judecătoriei Mangalia! „Îţi vom face dreptate”

Un nou termen în dosarul accidentului de la 2 Mai, în care Vlad Pascu este judecat după ce, aflându-se sub influenţa drogurilor, a provocat un accident soldat cu uciderea a doi tineri, a fost programat, joi, la Judecătoria Mangalia. Dosarul a fost preluat de o nouă judecătoare, după ce Ioana Ancuţa Popoviciu, cea căreia îi fusese repartizat iniţial şi care a fost criticată pentru numeroasele gafe făcute în timpul procesului, a fost recuzată.

La Judecătoria Mangalia are loc, joi, de la ora 10.00, un nou termen în dosarul în care Vlad Pascu este judecat pentru că, drogat fiind, a accidentat mortal cu maşina doi tineri în localitatea 2 Mai, în vara anului trecut. După ce judecătoarea Ioana Ancuţa Popoviciu a fost recuzată, dosarul a fost preluat de Carmen Claudia Berevoescu, care este şi preşedintele Judecătoriei Mangalia. Termenul de joi ar fi trebuit să fie ultimul înainte de pronunţare, dar după ce a fost schimbată judecătoarea, rămâne de văzut dacă procesul va continua sau va fi reluat de la zero. De asemenea, la acest termen, este aşteptat şi Vlad Pascu. Ar fi pentru prima oară în cadrul acestui proces când Pascu s-ar afla în sala de judecată, intervenţiile sale având loc până acum prin videoconferinţă.

Consiliul Superior al Magistraturii a decis, marţi, să accepte transferul judecătoarei Ioana Ancuţa Popoviciu de la Judecătoria Mangalia la Judecătoria Constanţa, începând cu 1 iunie. După această decizie, Judecătoria Mangalia a hotărât să admită cererea de recuzare a Ioanei Ancuţa Popoviciu din acest dosar. Ea a fost acuzată de comportament nepotrivit de către familile victimelor şi de avocaţii acestora, de la primul termen de judecată şi până la ultimul.

Familia şi prietenii tânărului ucis au venit cu tricouri cu imaginea lui şi cu mesajul „Îţi vom face dreptate”. Tatăl acestuia a avut şi un mesaj pentru tatăl lui Vlad Pascu. Tatăl lui Sebastian, tânărul mort în accidentul rutier de la 2 Mai, a fost întrebat, joi, ce speranţe are cu noua judecătoare în acest dosar.

„Vreau doar să se facă dreptate, nu vreau nimic altceva. Cred că o să se schimbe încadrarea. Am vorbit cu avocaţii şi vom cere schimbarea încadrării juridice”, a afirmat bărbatul.

El crede că Vlad Pascu va veni la acest termen la Judecătoria Mangalia şi a a adăugat că vrea să vadă dacă el regretă fapta, precizând că nu crede acest lucru. De asemenea, tatăl lui Sebastian a avut un mesaj şi pentru tatăl lui Vlad Pascu: „Să vină la mormântul băiatului meu”.

Familia lui Sebastian şi prietenii săi au venit la acest termen cu un tricou alb pe care se află poza tânărului iar sub aceasta este trecut mesajul: „Îţi vom face dreptate”.

Vlad Pascu, tânărul care a condus drogat și i-a ucis cu mașina pe Sebastian Olariu și Roberta Dragomir anul trecut, la 2 Mai, a fost adus la judecătoria Mangalia.

Înainte să ajungă Vlad Pascu, la Judecătoria Mangalia a venit și Ancuța Popoviciu, care a refuzat să răpundă la întrebările jurnaliștilor.

Dosarul a fost preluat de o nouă judecătoare, după ce Ioana Ancuţa Popoviciu, cea căreia îi fusese repartizat iniţial şi care a fost criticată pentru numeroasele gafe făcute în timpul procesului, a fost recuzată. Vlad Pascu a ajuns cu puțin timp înainte de ora 10 dimineața. În imagini se vede cum o dubă cu girofar albastru trece pe lângă zidul judecătoriei, dă cu spatele și ajunge cu ușa compartimentului din spate în curtea interioară a imobilului, astfel încât eventualul tranzit al persoanei transportate către sala de judecată să fie puțin sau deloc vizibil pentru cei aflați la fața locului.

Familiile Olariu și Dragomir speră că noul magistrat ce a preluat acest dosar de la judecătoarea Ancuța Popoviciu va accepta schimbarea încadrării juridice a lui Pascu, judecat în prezent pentru ucidere din culpă.

Mai mulți susținători ai familiilor celor doi tineri omorâți de Pascu au venit la judecătoria din Mangalia. De asemenea, jandarmii și-au făcut simțită prezența în zonă, pentru a descuraja eventuale incidente.

După ce judecătoarea Ioana Ancuţa Popoviciu a fost recuzată, dosarul a fost preluat de Carmen Claudia Berevoescu, care este şi preşedintele Judecătoriei Mangalia. Termenul de joi ar fi trebuit să fie ultimul înainte de pronunţare, dar după ce a fost schimbată judecătoarea, rămâne de văzut dacă procesul va continua sau va fi reluat de la zero.

Consiliul Superior al Magistraturii a decis, marţi, să accepte transferul judecătoarei Ioana Ancuţa Popoviciu de la Judecătoria Mangalia la Judecătoria Constanţa, începând cu 1 iunie. După această decizie, Judecătoria Mangalia a hotărât să admită cererea de recuzare a Ioanei Ancuţa Popoviciu din acest dosar. Ea a fost acuzată de comportament nepotrivit de către familile victimelor şi de avocaţii acestora, de la primul termen de judecată şi până la ultimul. Astfel, la primul termen din dosar, în 22 februarie, ea ar fi intrat în sală mestecând gumă şi a cerut buletinului tânărului mort în accidentul de la 2 Mai despre care nu ştia că este decedat.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *