Șapte luni de închisoare cu suspendare, pentru un bărbat din Argeș care a înjurat un polițist pe Facebook: „Eu când sunt şmecher, sunt şmecher pe bune!”

Un bărbat a fost condamnat după ce a postat un filmuleț pe rețelele de socializare în care își arată disprețul față de polițiști. A primit o pedeapsă cu suspendare, dar avertismentul transmis este că, la următoarea abatere, va fi cu executare.

Un bărbat în vârstă de 42 de ani, din Argeș, a fost condamnat, pe 11 octombrie 2023, de Judecătoria Pitești, la șapte luni de închisoare cu suspendare, pentru infracțiunea de ultraj. Timp de doi ani, nu mai are voie să se apropie la mai puțin de 50 de metri de agentul de poliție sau de locuința acestuia. Bărbatul care a înjurat ca la ușa cortului un polițist și organele de poliție, într-un live pe Facebook. Înregistrarea video a fost făcută, la începutul anului 2022, chiar în fața sediului de poliție Mioveni. Bărbatul a adus, în mod repetat, cuvinte vulgare și amenințări față de un agent de poliție din cadrul Poliției Orașului Ștefănești.

Conflictul dintre cei doi a plecat după ce agentul îi aplicase, anterior, o amendă pentru consum de băuturi alcoolice în incinta unei stații peco. Inculpatul susține, însă, că polițistul l-ar fi agresat fizic. Bărbatul a afirmat, în videoclip, că dacă îl întâlnește pe polițist pe stradă „îl lovește cu piatra sau cu pumnul, că îl mardește, arătând pumnul, îl leagă de piciorul drept și îl plimbă tot orașul, că are zilele numărate și că îl prinde pe stradă și îi dă el lui, întrucât nu îi este frică de el”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Bărbatul și-a arătat „mușchii” pe rețelele de socializare, susținând că „eu când sunt şmecher, sunt şmecher pe bune”. Transmisiunea sa în direct a fost urmărită de mai multe persoane, iar unele dintre ele chiar l-au susținut.

Inculpatul a adresat o serie de injurii și cuvinte vulgare la adresa poliției. „Eu dacă zic că nu suport garda, nu suport garda. Eu stau şi stau unde vrea s…l meu, s-au mutat milogii ăştia în spatele blocului meu (inculpatul se referă la subunitatea de poliţie din Mioveni, pe care, de altfel, o filmează în timp ce proferează injuriile la adresa acesteia)”, se arată în dosarul de la Judecătoria Pitești.

După un timp, inculpatul a ajuns la domiciliul său, aflat în apropierea sediului poliției, unde a continuat transmisiunea în direct. „Fă-o tu şmechereşte, că să moară toată familia mea dacă eu nu te mardesc, (arată pumnul încleştat) te mardesc pe bune. (…) Dacă eu ţie nu-ţi dau ori cu pumnul, ori cu piatra, ori cu ceva, înseamnă că sunt cel mai prost”, spunea, în videoclip, inculpatul la adresa polițistului.

Agentul de poliție a văzut videoclipul și a sesizat organele de urmărire penală. În februarie 2022, fiind chemat la Parchetul Judecătoriei Pitești pentru a da declarații în cauză, inculpatul a continuat să aibă o atitudine sfidătoare față de organele de poliție.

Inculpatul a mers la un local din apropierea sediului Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești unde a inițiat o transmisiune live pe facebook, folosind telefonul mobil, în care apărea consumând băuturi alcoolice, și a început să adreseze injurii organelor de poliție și de jandarmerie, dar și persoanei vătămate în legătură cu dosarul penal și cu privire la chemarea sa la sediul unității de parchet”, se mai arată în dosar.

Bărbatul și-a recunoscut vinovăția în fața judecătorilor. Inculpatul a fost condamnat la 7 luni de închisoare cu suspendare pentru ultraj. Decizia instanței nu este definitivă.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *