Se întâmplă la Iași: Soț gelos, condamnat pentru că i-a smuls soției mobilul din mână ca să-i verifice mesajele

Un bărbat în vârstă de 41 de ani din județul Iași a fost condamnat la închisoare cu suspendare după ce, neputând să-și stăpânească gelozia, i-a smuls telefonul mobil din mână soției sale, ca să-i verifice mesajele. Fapta care i-a adus condamnarea în instanță: acces ilegal la un sistem informatic și tâlhărie.

Cei doi soți, Bogdan şi Iuliana, sunt căsătoriţi de 17 ani, dar, în urmă cu câteva luni, pe fondul unor neînțelegeri cu soțul său, femeia și-a luat cele două fiice și s-au mutat toate trei în casa părinților ei. Bărbatul a vizitat-o în mod constant și a încercat să se împace, însă de fiecare dată discuțiile degenerau în scandal.

La începutul acestui an, Bogdan și-a vizitat din nou soția. A intrat neinvitat în curtea și casa socrilor și i-a smuls soției telefonul mobil din mână, spunându-i că vrea să vadă cine îi trimite mesaje. Femeia a încercat să-și recupereze telefonul, dar soțul său a îmbrâncit-o și a tras-o de păr, potrivit relatării publicate de Ziarul de Iași.

Cu telefonul soției în buzunar, Bogdan s-a întors acasă, și, probabil extrem de satisfăcut, a putut verifica pe îndelete toate mesajele primite de soția sa. În aceeași seară, Iuliana și-a reclamat soțul la poliție și a solicitat și emiterea unui ordin de protecție împotriva acestuia.

Bogdan i-a returnat telefonul și ulterior a fost condamnat la 2 ani de închisoare pentru tâlhărie. Pentru că nu avea antecedente penale şi nu s-a sustras urmăririi penale, instanţa a hotărât să suspende executarea pedepsei sub supraveghere pentru o perioadă de 3 ani. Dar, Judecătoria Răducăneni a dispus „disjungerea cauzei şi declinarea competenţei de soluţionare a acesteia, sub aspectul comiterii infracţiunii de acces ilegal la un sistem informatic în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi”.

Astfel, Bogdan ar putea fi trimis în judecată într-un nou dosar, pentru acces ilegal la un sistem informatic, și, din nefericire pentru el, o nouă condamnare va produce executarea pedepsei.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *