Șeful Statului Major al Apărării: „Prognoza noastră include escaladarea conflictelor!” – VIDEO

ARVE Error:
ARVE Error: Invalid URL in url
Invalid URL in url
detect_provider_and_id_from_url method needs url.

Șeful Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiţă Vlad, avertizează în privința conflictelor de la nivel mondial. Scenariul prezentat de generalul Vlad arată o escaladare a zonelor de război. Gheorghiță Vlad nu a precizat punctual la ce conflict se referă, dar cel din Ucraina e cel mai apropiat de România.

„Ne găsim pe timp de pace, dar realitatea curentă e marcată de complexe provocări de securitate. Prezentul e marcat de război. Prognoza include dezvoltări de scenarii, dintre care unele indică probabilitatea escaladării conflictelor, inclusiv a celor de natură militară. Pentru diminuarea acestei probabilități mizăm în continuare pe efectul de descurajare generat de o capacitate defensivă credibilă, atât în plan național, cât și aliat. Iată de ce apăsăm pedala apărării naționale și a consolidării NATO de descurajare. (…) Existența unor forțe cu o crescută capacitate de reacție dotată cu tehnică și echipamente eficiente reprezintă cheia de boltă a descurajării noastre naționale”, a spus generalul Gheorghiță Vlad, la evenimentul BSDA 2024.

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Nicolae Ciucă, a afirmat, miercuri, că, cel mai probabil, va trebui să trăim cu o Rusie agresivă în proximitate şi că ne vom confrunta cu ameninţări hibride care vor căuta să ne slăbească. El a explicat că pentru a face faţă provocărilor nu este suficient să investim în apărare, trebuie să întărim democraţia. Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, la deschiderea Expoziţiei internaţionale Black Sea Defense and Aerospace – BSDA 2024 că România are o tradiţie pe zona de apărare pe care trebuie să o reia.

Avem buni specialişti, apreciaţi în zona tehnică şi de expertiză militară, instruiţi inclusiv în cadrul NATO şi în cadrul relaţiilor bilaterale din parteneriatele strategice pe care ţara noastră le are. În al doilea rând, România a avut o tradiţie pe zona industriei de apărare pe care începe să o reia şi pe care o poate valorifica rapid. Recent s-au făcut paşi în direcţia bună, pe care i-am încurajat şi din postura de ministru al Apărării şi din cea de premier. Mă refer la parteneriate şi contracte importante pentru industria de apărare”, a afirmat Ciucă.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *