Tîlvăr (MApN), întâlnire cu omologul său din Turcia

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut joi, 25 aprilie, la sediul MApN, o întâlnire oficială cu ministrul apărării din Republica Turcia, Yaşar Güler.

În cadrul convorbirilor bilaterale, au fost abordate subiecte curente privind securitatea și cooperarea în domeniul apărării, dialogul concentrându-se pe teme precum provocările din regiunea Mării Negre, pe fondul evoluțiilor războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, sprijinul pentru Ucraina, cooperarea bilaterală şi în cadru aliat dintre România și Turcia.

Ministrul român al apărării a salutat intrarea în etapa de operaționalizare a Grupului operativ pentru combaterea minelor marine în Marea Neagră și a subliniat nevoia stringentă ca această inițiativă regională să înceapă acțiunile concrete  de contracarare a pericolului reprezentat de  minele marine în derivă, contribuind astfel la menținerea siguranței rutelor de navigație în Marea Neagră.

 „România este pregătită să participe cu capabilități și personal la Grupul operativ pentru combaterea minelor marine în Marea Neagră și vom continua să lucrăm cu partenerii din Turcia și Bulgaria în vederea operaționalizării, cât mai rapid, a inițiativei”, a spus Angel Tîlvăr.

De asemenea, ministrul apărării naționale a apreciat nivelul foarte bun al cooperării dintre forțele armate române și turce pe toate componentele, precum și cooperarea în domeniul tehnic dintre cele două armate.

În încheiere, cei doi oficiali au convenit că dialogul politico-militar dintre cele două state reprezintă un instrument valoros pentru armonizarea punctelor de vedere asupra temelor de interes și au agreat continuarea acestuia în cadrul tuturor formatelor de cooperare.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *