Tineri, reținuți de Poliție după ce au furat carduri de la turişti

Şapte tineri din București au fost reţinuţi de polițiști și vor fi prezentaţi instanţei cu măsuri legale, asta după ce ar fi efectuat plăți de aproximativ 7.000 de euro folosind carduri furate de la turiști, notează stirileprotv.ro.

„La data de 5 octombrie 2023, poliţiştii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Serviciul de Politie pentru Centrul Vechi au pus în executare opt mandate de percheziție domiciliară și un mandat de aducere, în Municipiul București, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări privind săvârșirea infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, prejudiciul fiind de aproximativ 7.000 de euro”, a transmis DGPMB într-un comunicat.

Conform anchetatorilor, în perioada mai – august 2023, mai mulţi tineri, cu vârste cuprinse între 19 şi 21 de ani, ar fi acţionat în minigrupuri, în baza unor înţelegeri prealabile, şi ar fi comis, în repetate rânduri, mai multe infracţiuni împotriva patrimoniului unor cetăţeni străini, dar şi împotriva sistemelor informatice reprezentate de serverele unor unităţi bancare.

„Din cercetări, s-a stabilit că bănuiţii ar fi efectuat mai multe plăţi, la diverşi agenţi economici, prin utilizarea frauduloasă a unor carduri bancare, pe care le-ar fi folosit în efectuarea mai multor tranzacţii financiare, fără consimţământul titularilor, accesând totodată, fără drept, serverele instituţiilor bancare emitente ale cardurilor, precum şi sistemele informatice ale POS-urilor la care s-au efectuat operaţiunile”, arată sursa citată.

De asemenea, la percheziţii au fost identificate şi ridicate mai multe bunuri de interes în cauză, printre care telefoane mobile, o armă albă, mai multe sume a căror provenienţă nu a putut fi justificată, precum şi patru pungi, având aproximativ 500 de grame, în interiorul cărora se afla o substanţă albă pulverulentă, susceptibilă de a avea în componenţă substanţă cu efect psihoactiv. Pungile au fost ridicate de către poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate.

Şapte dintre persoanele bănuite au fost depistate şi conduse la audieri, iar în baza probatoriului administrat, faţă de acestea a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate magistraţilor cu propuneri legale”, precizează Poliţia Capitalei.

Cercetările sunt continuate de către Serviciul de Poliţie pentru Centrul Vechi, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de acces ilegal la un sistem informatic şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *