Traficant de droguri de mare risc din Alba Iulia, arestat de DIICOT! Mostre de stupefiante, oferite gratuit minorilor

Procurorii din Alba Iulia au reținut un bărbat pentru trafic de droguri de mare risc, vineri noapte. Acesta ar fi oferit tinerilor mostre ale substanțelor pe care le comercializa, pentru a-i atrage în consumul sau achiziționarea ulterioară a acestora.

În cadrul acestei investigații, au fost efectuate percheziții pe raza județelor Alba și Cluj, în urma cărora au fost descoperite și ridicate 20 de grame de substanță cristalină (3-CMC, un drog de mare risc), cântare electronice, telefoane mobile și două dispozitive de mărunțit. Potrivit procurorilor, în perioada august 2022 – august 2023, bărbatul a deținut, oferit cu titlu gratuit și comercializat, în mod repetat, droguri de mare risc (3-CMC, cunoscut sub denumirea de cristal) către consumatori, inclusiv minori, din municipiul Blaj și localitățile învecinate, la prețul de 100 de lei pentru un gram.

Pe data de 13 octombrie 2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Alba a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o durată de 30 de zile. Au fost audiate în calitate de martor  22 de persoane.

Toate aceste activități judiciare au fost realizate în strânsă colaborare cu polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate din Alba Iulia. Acțiunea a beneficiat, de asemenea, de sprijinul polițiștilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba și al jandarmilor Grupării de Jandarmi Mobile „Cicio-Pop” din Cluj Napoca, conform unui comunicat emis de DIICOT.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *