Trei români reţinuţi în Spania pentru trafic de persoane. Una dintre victime a plătit grupării 90.000 de euro pentru o datorie de 100 de euro

Trei persoane de origine română, doi bărbaţi şi o femeie, au fost reţinute de poliţiştii din Spania, în urma schimbului de date şi informaţii cu Poliţia Română, pentru infracţiuni de trafic de persoane, constrângere/extorcare, constituire de grupare infracţională şi infracţiune împotriva drepturilor lucrătorilor. 

Victimele erau exploatate prin muncă de peste doi ani, iar una dintre acestea a plătit membrilor grupării 90.000 de euri pentru o datorie de doar 100 de euro, transmite Digi24.

Au fost identificate patru victime, cetăţeni români, din judeţele Dolj şi Teleorman, aceştia declarând agenţilor Poliţiei Naţionale că erau exploataţi prin muncă de peste doi ani de zile, fără să fie plătiţi pentru munca depusă, iar liderul grupării, un bărbat, de 25 ani, cetăţean român, le-a reţinut actele de identitate, ei fiind zilnic victimele extorcării, ameninţării şi violenţelor fizice comise de membrii grupării unde se aflau sub exploatare.

Din cercetări s-a stabilit că una dintre victime ar fi plătit membrilor grupării aproximativ 90.000 de euro, pe fondul unei datorii de 100 de euro, acesta primind în schimb câte 40 de euro pe săptămână pentru mâncare. De asemenea, a mai fost stabilit faptul că exploatarea nu a avut loc numai pe teritoriul Spaniei, ci, de mai multe ori, victimele au fost transferate de grupul infracţional în zone agricole din Franţa, iar banii obţinuţi erau depuşi în conturi bancare create în acest scop pe numele membrilor grupării sau a rudelor acestora”, se precizează în comunicat.

Doi bărbaţi şi o femeie, cu vârste cuprinse între 24 şi 47 de ani, cetăţeni români, au fost reţinuţi şi puşi la dispoziţia Judecătoriei de Instrucţie din localitatea Novelda.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *