Un bărbat din Iași a ajuns în instanță cu fiul său, pentru că tânărul nu i-a înapoiat banii primiți pentru facultate

Un bărbat din Iași și-a dat copilul în judecată și i-a cerut înapoi banii dați pentru facultate, după ce a aflat că băiatul nu s-a ținut de cuvânt. Ai mai jos toate detaliile.

Un bărbat din Iași și-a dat fiul în judecată și i-a cerut înapoi banii dați pentru facultate după ce a aflat că fiul nu s-a ținut de cuvânt. Procesul între cei doi bărbați, tată și fiu, a început la Judecătoria Iași, și acum a ajuns în etapa de recurs, la Curtea de Apel. Bărbatul respectiv a decis să își dea propriul copil în judecată pentru pensia alimentară la care o altă instanță îl obligase, pentru ca băiatul să își continue studiile.

Bărbatul a aflat însă că tânărul era înscris la două facultăți, dar că nu s-a dus nici la cursuri, nici la examene, motiv pentru care că a fost exmatriculat. Astfel că, tatăl a căzut de cuviință că trebuie să își ia înapoi banii dați, o sumă de aproximativ 24.000 de lei.

Judecătorii de la instanțele inferioare, Judecătoria și, respectiv, Tribunalul Iași i-au respins cererea, așa că bărbatul a atacat deciziile de fiecare dată.

Judecătoria i-a respins tatălui cererea motivând că din înscrisurile depuse la dosar, tânărul se retrăsese de la studii de la FEAA în octombrie 2020, iar de la Informatică, în aprilie 2021, așa că bărbatul nu avea de ce să ceară banii începând cu 2019, conform ZiaruldeIași.ro.

La Tribunalul Iași, tatăl spune că secretariatele celor două facultăți i-ar fi transmis verbal faptul că fiul său nu se prezentase la cursuri și nu promovase niciun examen, adică nu își continuase studiile. Judecătorii au considerat însă nu e suficientă această declarație a tatălui. Pe lângă cele precizat anterior, magistrații Tribunalului s-au raportat și ei la actele din dosar și au argumentat că statutul de student nu este condiționat de prezența efectivă la cursuri.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *