Un „comisar ANPC” din Dâmbovița a restituit o șpagă de 2.000 de lei, la două zile după ce a cerut-o

Un bărbat care s-a dat drept comisar ANPC şi a cerut o șpagă de 2.000 de lei administratorului unui magazin din judeţul Dâmboviţa, pentru a nu înregistra presupuse nereguli, a fost reţinut pentru 24 de ore. După câteva zile, falsul comisar a revenit la proprietarul magazinului pentru a restitui banii primiţi. Dar patronul a sesizat Poliţia.

La data de 3 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 13 Poliţie Rurală Titu au fost sesizaţi prin SNUAU 112 de către o femeie cu privire la faptul că are un conflict cu o persoană la un magazin. În urma deplasării la faţa locului, poliţiştii au constatat că o femeie de 41 de ani, din Cornăţelu, administrator al unui magazin alimentar, la data de 27 mai a.c., în timp ce se afla la magazin, ar fi fost abordată de un bărbat care şi-ar fi declinat calitatea oficială de inspector de la protecţia consumatorilor şi ar fi prezentat o legitimaţie în acest sens”, a transmis, marţi, IPJ Dâmboviţa, citează News.ro.

Sursa citată a precizat că, ulterior, bărbatul ar fi efectuat un control în magazin şi ar fi identificat unele nereguli, iar sub pretextul neînregistrării acestora, i-ar fi solicitat femeii 2.000 de lei, bani pe care aceasta i-a oferit.

„La data de 3 iunie a.c., în jurul orei 17:20, bărbatul ar fi revenit la magazinul alimentar pentru a restitui banii primiţi de la femeie, moment în care aceasta a solicitat intervenţia poliţiştilor. La faţa locului, poliţiştii au identificat persoana respectivă, şi anume un bărbat de 25 de ani, din Dobra, care a fost condus la sediul poliţiei pentru audieri”, a mai transmis sursa citată.

În urma cercetărilor efectuate de către poliţişti, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Răcari, bărbatul a fost reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore.

Cercetările continuă în cadrul dosarului penal întocmit pentru comiterea infracţiunilor de uzurparea de calităţi oficiale, înşelăciune, folosirea instrumentelor false şi falsul material în înscrisuri oficiale.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *