Un oficial rus a cerut lovirea țintelor NATO din Marea Neagră

Deputatul Dumei de Stat din partea regiunii Crimeea, Mihail Şeremet, a cerut ca avioanele de recunoaștere ale NATO și dronele strategice din Marea Neagră să fie declarate ținte legitimă de distrugere pentru coordonarea atacurilor ucrainene asupra Crimeei, transmite Agenţia RIA NOVOSTI, informează Rador Radio România.

Potrivit afirmaţiilor deputatului rus, după sau în timpul zborurilor aeronavelor NATO deasupra Mării Negre, se întâmplă „lucruri ciudate”: atacuri cu drone și rachete asupra Crimeii. Şeremet a ajuns la concluzia că dronele de recunoaștere ale NATO coordonează Forțele Armate Ucrainene, participând astfel la atacuri.

Prin urmare, cred că toate avioanele militare de recunoaștere și dronele strategice ale țărilor NATO din Marea Neagră ar trebui declarate ținte legitime, trebuie distruse sau trebuie forțate să aterizeze” – a declarat deputatul rus.

Mihail Şeremet a propus, de asemenea, recunoașterea țărilor de la Marea Neagră care oferă spaţiul său aerian dronelor NATO drept parte la conflictul din Ucraina.

Amintim că pe 22 septembrie, armata ucraineană a lansat un atac cu rachete asupra comandamentului Flotei Mării Negre din Sevastopol. Guvernatorul orașului, Mihail Razvozhaev, a fost primul care a raportat incidentul. Potrivit informaţiilor Ministerului rus al Apărării, un militar rus este dispărut. Șeful Crimeii, Serghei Aksionov, a subliniat că mai multe rachete de croazieră au fost respinse deasupra peninsulei. Analistul militar Igor Korotcenko a declarat că în timpul unui atac cu rachete asupra comandamentului Flotei Mării Negre din Sevastopol, o aeronavă americană de recunoaștere monitoriza funcționarea sistemelor rusești de apărare antiaeriană. În perioada acţiunilor active aceasta s-a aflat în zona de patrulare din România, relatează Rador Radio România. Amintim că, înainte de aceasta, Şeremet a declarat că autoritățile Marii Britanii, echipând Ucraina cu rachete cu rază lungă de acțiune, provoacă declanșarea unui război nuclear.

Partea românească, vizată direct

De mai multe săptămâni, transportatorii de cereale din Ucraina au început să îşi adăpostească navele pe partea românească a braţului Chilia în timpul nopţii, informează agenţia de presă DPA care îl citează pe Florin Vizan, directorul Administraţiei Porturilor Maritime Constanţa, conform Agerpres.

Potrivit lui Florin Vizan, diplomaţi din Uniunea Europeană şi SUA au negociat această măsură de protecţie cu autorităţile române şi ucrainene în luna august.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *