Unul dintre cei mai căutați traficanți de droguri bulgari, condamnat și în România, s-a predat poliției

Unul dintre cei mai căutați traficanți de droguri bulgari s-a predat luni dimineața, 24 iunie, autorităților, a anunțat Ministerul de Interne al Bulgariei. Bărbatul era dat în urmărire din 2018 și vizat de o notificare de alertă roșie a Interpol, scrie Agerpres.

Este vorba despre Evelin Banev, supranumit „Brendo”, care s-a prezentat de bună voie la închisoarea din Sofia, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului bulgar. Bărbatul în vârstă de 59 de ani a fost surprins alături de avocatul său Petar Zafirov în timp ce se îndrepta spre penitenciarul din capitala bulgară.

Banev se predă pentru a executa pedeapsa pronunţată împotriva lui”, a explicat Zafirov.

În urmă cu 11 ani, bărbatul a fost condamnat în Bulgaria la șapte ani și jumătate de închisoare, după ce a făcut parte dintr-o rețea de spălare a banilor. În 2018, verdictul a fost redus la șase ani de Curtea Supremă a Bulgariei.

„Brendo” a fost arestat în Ucraina, în 2021, dar a fost eliberat de autorități. De atunci, nu a mai putut fi găsit. În 2017, Banev a fost condamnat la 20 de ani de închisoare în Italia, unde a fost considerat vinovat pentru importarea a 40 de tone de cocaină din America Latină. El a fost condamnat de asemenea în România la puţin peste 10 ani de închisoare.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *