Val de fraude bancare în România: În trei zile, trei oameni au mers la poliție și au descris furturile online

Polițiștii din Iași se confruntă cu un val de fraude bancare: cineva intră în aplicațiile informatice ale ieșenilor și le fură banii. În trei zile, trei ieșeni au mers la poliție și au descris furturile online. Cea mai mare sumă furată a fost de 11.300 de lei în trei transferuri bancare.

În ziua de 7 noiembrie, Secția 2 Poliție Iași a fost sesizată de către o femeie în vârstă de 82 de ani, din municipiul Iași, cu privire la faptul că, în perioada 4 noiembrie – 7 noiembrie, prin intermediul unei aplicații instalată de femeie pe telefonul mobil, persoane necunoscute ar fi accesat conturile bancare ale părții vătămate și ar fi efectuat trei transferuri bancare, cauzând un prejudiciu de aproximativ 11.300 de lei. Polițiștii au deschis un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de accesul ilegal la un sistem informatic şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos”, au precizat reprezentanții Poliției Iași.

A doua zi, miercuri, alți doi ieșeni s-au prezentat la poliție reclamând că le-au dispărut sume de bani din conturi.

Secția 3 Poliție Iași a fost sesizată de către o tânără în vârstă de 26 de ani, cu privire la faptul că, în perioada 30 octombrie – 3 noiembrie, persoane necunoscute ar fi accesat contul bancar al părții vătămate și ar fi efectuat un număr de 16 tranzacții bancare, cauzând un prejudiciu de 360 de euro.

În aceeași zi, Secția 4 Poliție Iași a fost sesizată de către o tânără în vârstă de 28 de ani cu privire la faptul că la data de 11 octombrie 2023, persoane necunoscute ar fi accesat contul bancar al părții vătămate și ar fi efectuat un număr de cinci tranzacții bancare, cauzând un prejudiciu de 2.500 de lei.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *