Vijelii de proporții: Copaci căzuți pe șosea, acoperișuri smulse de vânt. La mare, toate porturile au fost închise

A fost vijelie de proporții în centrul țării, dar vântul puternic a afectat și alte zone din țară. Mai mulți arbori au căzut și au rupt cabluri de curent electric. Rafalele au smuls mai multe acoperișuri. Iar pe Drumul Național 67 C viscolul a doborât mai mulți copaci și a blocat circulația spre stațiunea montană Rânca.

Sunt probleme în mai multe zone din țară, din cauza vântului puternic. Telecabina care face legătura între Bâlea Lac și Bâlea Cascadă este oprită și va rămâne așa până când vremea se va îmbunătăți. În Sibiu a fost nevoie de intervenția pompierilor pentru a îndepărta un panou publicitar doborât de vând. De asemenea, a fost semnalat pericol de desprindere a acoperișului unei case. Tot din cauza vântului puternic, toate porturile de la Marea Neagră au fost închise.

De asemenea, în zona de munte a județului Gorj, vântul bate cu 130 de kilometri la oră, iar temperatura resimțită deste de minus 10 grade Celsius. Pe drumul spre stațiunea Rânca a fost nevoie de intervenția drumarilor, după ce mai mulți copaci au fost doborâți pe carosabil. Probleme au fost și în Hunedoara, unde pompierii au intervenit după ce mai mulți copaci au căzut peste cablurile de electricitate. În localitatea Vulcan, un copac a căzut peste o mașină. În Lupeni, bucăți din acoperișul unui bloc au căzut pe mașinile parcate în fața blocului. De asemenea, un copac a căzut, luni, pe DN 13A Miercurea Ciuc-Praid, la ieşire din municipiul Miercurea Ciuc, judeţul Harghita. Traficul a fost blocat pe ambele sensuri de mers. În Cluj, un brad a fost doborât lângă un bloc de pe strada Anina, iar un alt copac peste mai multe autoturisme.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *