2-4 Iulie: Cea de-a XXIV-a ediție a Conferinței Comisiei Hidrografice pentru Marea Mediterană și Marea Neagră

Direcția Hidrografică Maritimă „Comandor Alexandru Cătuneanu” va organiza, în perioada 2-4 iulie, la Constanța, cea de-a XXIV-a ediție a Conferinței Comisiei Hidrografice pentru Marea Mediterană și Marea Neagră (MBSHC 24). Cu acest prilej, Direcția Hidrografică Maritimă, în calitate de autoritate națională în domeniul hidrografiei, va prelua președinția comisiei, pentru o perioadă de doi ani.

Inițiativa MBSHC este destinată consolidării colaborării în domeniul hidrografiei, cartografiei și oceanografiei între statele riverane Mării Mediterane și Mării Negre, membre ale Organizației Hidrografice Internaționale (OHI).

Organizarea conferinței în România subliniază angajamentul țării noastre față de cooperarea regională și rolul său activ în plan internațional. În ultimii ani, România a realizat progrese semnificative în modernizarea serviciilor și a echipamentelor  hidrografice, investind, totodată, în nave de cercetare de ultimă generație și tehnologii avansate de procesare a datelor, fiind un pilon important în comunitatea hidrografică regională.

Activitatea va reuni experți naționali și internaționali în domeniul hidrografiei, reprezentanți ai sectorului privat și ai organizațiilor non-guvernamentale, pentru a dezbate cele mai recente tendințe și inovații și pentru a analiza soluțiile moderne de îmbunătățirea siguranței navigației.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *