Acord de cooperare în domeniul Apărării între România și Coreea de Sud. Tîlvăr (MApN): „Va oferi oportunități în beneficiul ambelor state”

Acordul între Guvernul României și Guvernul Republicii Coreea privind cooperarea în domeniul apărării a fost semnat marți, 23 aprilie, de ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, și omologul său coreean, Shin Wonsik. Acesta este primul document de acest fel încheiat între cele două părți.

Acordul a fost semnat la Palatul Prezidențial din Seul, în prezența președinților celor două țări, Klaus Werner Iohannis, respectiv Yoon Suk Yeol, potrivit unui comunicat de presă.

Ministrul Tîlvăr a subliniat că, din regiunea Indo-Pacifică, Republica Coreea a fost primul stat cu care România a încheiat, în 2008, un Parteneriat Strategic.

Sunt convins că acest acord va oferi o bază solidă pentru cooperarea noastră viitoare în domeniul apărării, în beneficiul ambelor state. Cred că există o varietate de domenii şi proiecte de interes pentru România şi Republica Coreea, mai ales în ceea ce privește transferul de tehnologie şi adaptarea armatelor noastre la provocările viitorului“, a declarat Angel Tîlvăr.

Potrivit sursei citate, acordul reprezintă un pas extrem de important în dezvoltarea relațiilor bilaterale în domeniul apărării, deschizând noi oportunități de colaborare în domenii precum educația militară, instruirea în comun a personalului, medicina militară, cercetarea și dezvoltarea, precum şi industria de apărare.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *