Adolescent de 16 ani, din Argeș, arestat după ce a agresat un jandarm în sala de judecată

Incident grav într-o sală de judecată din Argeș. Un adolescent în vârstă de 16 ani a fost arestat preventiv sub acuzația de ultraj după ce a atacat un jandarm în sediul unei instanțe de judecată.

Adolescentul era deja cunoscut ca un tânăr cu antecedente penale și se afla sub un mandat de arest la domiciliu într-un dosar penal care implica violență. Cu toate acestea, a primit permisiunea de a părăsi domiciliul pentru a afla rezultatele unei expertize legate de un alt dosar aflat în fața instanței.

Incidentul violent a avut loc în momentul în care adolescentului i s-a comunicat că va fi judecat pentru acuzațiile aduse. Când judecătorii au cerut evacuarea sa și a mamei sale, aceștia au devenit vocali și au folosit un limbaj vulgar, exprimându-și nemulțumirea față de decizia instanței. Tânărul a atacat unul dintre jandarmii prezenți pentru a-l scoate din sala de judecată.

Pe lângă comportamentul violent al tânărului, mama sa a fost și ea implicată în incident. Ea este cercetată penal pentru infracțiunea de tulburare a ordinii și liniștii publice. Mama a manifestat un comportament agresiv și obscen în semn de protest față de decizia instanței de a judeca fiul său pentru infracțiunile comise.

„În ziua de 19 octombrie a.c., un minor de 16 ani, din Lunca Corbului, care se afla la sediul unei instanțe de judecată, unde era însoțit de mama acestuia, fiind evacuat în afara sediului de către personalul cu atribuții în acest sens din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș, ar fi lovit pe unul dintre jandarmi. Ca urmare a acestui eveniment, în cauză a fost informat Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești, sub spectul săvârșirii infracțiunii de ultraj. Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, împreună cu polițiștii delegați din cadrul Biroului de Investigații Criminale Pitești, au continuat cercetările, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice. După administrarea probatoriului, în cursul zilei de 20 octombrie, procurorul de caz a dispus reținerea pentru 24 de ore a minorului de 16 ani, în sarcina acestuia fiind reținute săvârșirea a două acte materiale ale infracțiunii de ultraj, precum și a infracțiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice. În cursul zilei de 21 octombrie, minorul în cauză a fost prezentat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești în fața instanței competente, iar Judecătoria Pitești a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile. De asemenea, în cauză se desfășoară cercetări și față de mama minorului, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice, femeia în cauză, de 47 de ani, fiind cercetată în stare de libertate”, potrivit IPJ Argeș.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *