Adolescent de 16 ani, suedez, urmărit internațional pentru omor și specializat în atacuri cu bombă, a fost săltat de Poliția din România

Un tânăr suedez de 16 ani, urmărit internațional pentru omor și vătămare corporală gravă, a fost prins în România. Tânărul ar fi parte a unui grup infracțional suedez, specializat în omoruri și atacuri cu bombă. Polițiștii Direcției de Investigații Criminale – Serviciul Urmăriri, în urma unei operațiuni ENFAST declanșată la solicitarea autorităților judiciare din Suedia, au prins un tânăr, de 16 ani, cetățean suedez, urmărit internațional pentru omor și vătămare corporală gravă.

Pe numele acestuia, la data de 6 februarie 2024, autoritățile judiciare din Suedia au emis un mandat european de arestare, pentru comiterea infracțiunilor de omor și vătămare corporală gravă.

Din cercetări a reieșit că tânărul ar fi parte a unui grup infracțional suedez, care ar avea preocupări în comiterea de omoruri și atacuri cu bomba. Acestea ar avea legătură cu traficul de droguri în regiunea de Nord a Europei, precum și în spațiul internațional. Totodată, tânărul de 16 ani este cercetat pentru implicarea în angajarea unor criminali care ar lucra pentru una dintre grupările vinovate de comiterea a diferite omoruri la comandă, conform IGPR.

Adolescentul a fost prezentat unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, care a dispus măsura preventivă a reținerii, ulterior, aceasta fiind prezentată instanței, care a luat măsura arestării preventive, pentru 15 zile.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *