Elev de 13 ani din Iași, prins cu droguri în ghiozdan, la școală 

Un elev de 13 ani a fost prins cu droguri în ghiozdan, la școală, în Iași. El își cumpărase drogurile de la un alt tânăr, tot minor, în vârstă de 17 ani. Implicați în consumul și traficul de droguri, cei doi au fost condamnați de Tribunalul Iași.

Autoritățile au fost sesizate de un elev cu privire la faptul că un coleg de-al său are cannabis asupra sa. Când au ajuns la fața locului, polițiștii l-au scos pe elevul de 13 ani din clasă și l-au dus direct la cancelarie, unde a fost percheziționat în prezența unui profesor. În ghiozdan, minorul avea patru muguri de cannabis, scrie Ziarul de Iași.

El cumpărase cele 1,65 grame de drog cu 70 de lei de la un alt minor, în vârstă de 17 ani, din localitate. Ulterior s-a aflat că, de fapt, nu el era traficantul propriu-zis, ci doar achiziționa drogurile de la un tânăr de 20-25 de ani, având în vedere că obișnuia să fumeze cannabis de 3-4 ori pe săptămână.

La doar o zi distanță de la descoperirea drogurilor din ghiozdanul elevului, anchetatorii au încercat să obțină sub acoperire 200 de grame de cannabis de la tânărul respectiv. Nu dispunea de o astfel de cantitate, întrucât era și el un consumator de droguri. Autoritățile l-au prins în aceeași zi cu 1,48 grame de cannabis asupra sa.

Tânărul în vârstă de 20-25 de ani a fost condamnat la 2 ani de închisoare pentru trafic de droguri, iar minorul de 17 ani va fi asistat zilnic pe o durată de patru luni. Sentinţa Tribunalului nu este definitivă, ea putând fi contestată cu apel.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *