Alegător din Sibiu a plecat cu o ştampilă de vot. La altă secţie s-a primit un buletin pe care deja era aplicată ştampila

Ziua alegerilor s-a lăsat cu trei dosare penale în județul Sibiu: Un alegător a furat o ştampilă de vot, la o secţie s-a primit un buletin pentru alegerile europarlamentare pe care deja era aplicată ştampila, iar în urnele unei secţii au fost introduse mai multe buletine de vot.

Anunțul a fost făcut de Centrul de Comunicare Judeţean Sibiu, într-un comunicat de presă.

Au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale în valoare de 2.500 de lei şi au fost întocmite trei dosare penale. Este vorba despre un dosar penal pentru furt, după ce, în jurul orei 9,20, s-a sesizat lipsa unei ştampile de vot dintr-o secţie de votare din municipiul Sibiu. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constat că un sibian, în vârstă de 72 de ani, ar fi uitat să predea ştampila după vot, revenind în secţia de votare cu ştampila în jurul orei 10,30″, se arată în comunicatul de presă.

Un al doilea dosar penal a fost deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de împiedicarea exercitării drepturilor electorale, în urma unui apel 112, în care un alegător a sesizat faptul că în momentul în care a primit de la membrii comisiei de votare buletinul de vot pentru alegerea reprezentanţilor României în Parlamentul European, a constatat că acesta avea deja aplicată ştampila cu inscripţia „votat” pe una dintre formaţiunile politice. Alegătorului i-a fost înmânat un alt buletin de vot pentru a-şi exprima opţiunea.

„Locţiitorul preşedintelui unui circumscripţii electorale a sesizat faptul că este posibil ca în urnele unei secţii de votare să fi fost introduse de anumite persoane mai multe buletine de vot. Poliţiştii, în urma verificărilor efectuate, la inventarierea tuturor buletinelor de vot existente în secţia de votare, au stabilit că primii trei votanţi, din eroare, au primit de la membrii secţiei de votare mai multe exemplare din buletinele de vot, pe care le-au introdus în urnă”, mai spun cei de la Centrul de Comunicare Judeţean Sibiu.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *