Amendă maximă în Dolj: Primul român sancționat pentru că a fotografiat buletinul de vot

Un bărbat a primit 1.000 de lei amendă după ce a făcut poze cu telefonul mobil în cabina de vot. S-a întâmplat în Calafat, județul Dolj, scrie Mediafax. Duminică dimineață, Poliția Calafat a fost sesizată de președintele Secției de votare nr.194 că o persoană a făcut fotografii cu telefonul mobil în cabina de vot.

Polițiștii au constatat că un bărbat, de 30 de ani, din Calafat, în timp ce se afla în cabina de vot, ar fi făcut fotografii cu telefonul mobil. Acesta a fost condus la sediul Poliției Municipiului Calafat, unde a fost amendat cu 1.000 de lei.

Potrivit art. 108 lit. o) din Legea nr. 115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, constituie contravenție „nerespectarea dispoziţiilor art. 90 privind prezenţa altor persoane în cabina de vot, precum şi fotografierea sau filmarea prin orice mijloace a buletinului de vot de către alegători în timpul exercitării dreptului de vot”.

Interzicerea fotografierii buletinului de vot are ca scop combaterea frauderi electorale, în special sub forma acordării de foloase în schimbul votului. Au existat cazuri în care alegătorii primeau o sumă de bani dacă prezentau dovada foto că au votat un anumit candidat.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *