Anchetă a IGPR după ce Diana Șoșoacă a apărut într-un clip pe o motocicletă a Rutierei. Reacția polițistului

Poliţia Română a demarat verificări, după ce Diana Şoşoacă a postat pe reţelele de socializare un clip în care se urcă pe o motocicletă a Poliţiei, purtând o cască de poliţist. De asemenea, senatoarea s-a fotografiat şi cu un agent de poliţie, îmbrăcat în uniformă, verificările vizând posibila încălcare a Statutului Poliţistului.

ZIUA PORŢILOR DESCHISE LA POLIŢIA ROMÂNĂ! MULŢUMIM POLIŢIEI ROMÂNE! 30.05.2024”, a scris, joi, pe Facebook, Diana Şoşoacă, alături de o fotografie în care ea apare îmbrăcată în haine militare şi este alături de doi bărbaţi, unul dintre ei îmbrăcat în uniformă de poliţist.

De asemenea, Şoşoacă a postat un clip video în care apare punându-şi o cască de poliţist şi urcându-se pe o motocicletă a Poliţiei Române, care a reacţionat, precizând că se fac verificări.

Conducerea IGPR condamnă ferm orice asociere a unui angajat al instituţiei cu o persoană aflată în campanie electorală şi folosirea echipamentelor şi a tehnicii din dotare pentru promovarea unor programe electorale, candidaţi ori partide politice. De asemenea, conducerea a dispus de urgenţă efectuarea de verificări cu privire la posibile încălcări ale legislaţiei electorale şi ale Legii 360/2002 privind Statutul Poliţistului. Reafirmăm angajamentul de a menţine integritatea şi neutralitatea în toate acţiunile noastre şi de a lua măsuri ferme împotriva oricăror abateri”, au transmis, potrivit News.ro, oficialii IGPR.

Vloggerul polițist Valer Kovacs, care ar fi lăsat-o pe senatoarea Diana Șoșoacă să se pozeze pe motocicleta Poliției Rutiere, imagine pe care a publicat-o pe rețelele de socializare, cere acum sprijinul oamenilor după ce șefii lui îl cercetează.

„Așa am fost astăzi catalogat de către unii din presă,  nu de toți, de parcă aș fi tăiat capul unui om. Cei din presa plătită care până alaltăieri mă lăudau pentru diferite fapte bune pe care eu le-am făcut în societate”, spune polițistul de la Poliția Autostrăzi.

El povestește că a fost sunat de către „o persoană publică” care i-a cerut să se întâlnească, polițistul precizând că a fost de acord chiar dacă se afla în timpul serviciului, acest lucru făcându-l de mai multe ori la cererea altor oameni, dar care nu erau cunoscute publicului.

S-a declanșat un mare haos național și un mare deranj politic pentru că am îndrăznit să mă întâlnesc cu o persoană publică din sfera politică. Este Vorba despre doamna senator Diana Ivanovici Șoșoacă”, susține  Valer Kovacs.

Polișistul susține că toți politicienii au numărul lui de telefon și ar fi dat curs oricărei alte invitații similare.

Eram în pauză într-o parcare pe autostradă și am acceptat să mă văd cu dânsa. Mesajul a fost emoționant pentru mine, pentru că a fost de mulțumire pentru întreaga mea activitate pe care o desfășor în cadrul Poliției Române. Astăzi este o zi neagră pentru mine și vă voi explica”, spune polișistul, precizând că știe că șefii lui s-au supărat pe el.

El precizează că nu face politică și că dacă venea premierul Marcel Ciolacu să-i ceară să facă o poză pe motocicleta Poliției accepta, la fel cum a făcut-o pentru senatoarea Șoșoacă.

„Am fost catalogat de către conducerea Poliției Române că aș fi făcut un fel de propagandă , efectiv m-au catalogat de parcă aș fi tăiat capul la cineva. (…) Care vreți să mă susțineți pentru că s-a declanșat o mare anchetă disciplinară împotriva mea. Nu mai sunt polițistul motociclist de pe autostradă pentru că mi-au retras motocicleta de serviciu pentru că au considerat că am adus niște prejudicii de imagine sau am afectat grav imaginea Poliției Române. (…) Se pune pe mine o presiune fantastică. Zilele trecute am primit o nouă sancțiune disciplinară de diminuarea salarială cu 10% pe 3 luni pentru că aș fi adus niște prejudicii de imagine instituției din care fac parte în condițiile în care l-a sfârșit de an am primit o diplomă de Polițistul Anului de la o asociație care se ocupă de abuzurile Poliției Române”, a mai spus polițistul.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *