Arest preventiv pentru sirianul care a încercat să își dea foc în fața ambasadei israeliene din București

Poliția Capitalei a anunțat, marți, că sirianul care a încercat să se autoincendieze în fața ambasadei israeliene din București a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, transmite Agerpres.

Cetățeanul sirian are 34 de ani, iar luni a încercat să își dea foc cu o sticlă incendiară, în fața ambasadei israeliene din București, deoarece nu ar fi fost primit în audiență. Individul a fost imobilizat de forțele antitero și ulterior a fost dus la Secția 14 de Poliție.

„Din datele pe care le deţin, nu ar fi fost un act antisemit, ar fi avut o anumită nemulţumire în ceea ce priveşte acordarea reşedinţei, dar toate aceste aspecte vor fi stabilite după continuarea verificărilor care sunt efectuate acum. Cu siguranţă va fi verificat cazierul lui, va fi verificat istoricul acestuia”, spunea purtătorul de cuvânt al Poliției Române, Georgian Drăgan, luni, la Antena 3.

Reprezentantul Poliției menționa, totodată, că incidentul nu a avut legătură cu războiul dintre Israel și Hamas, ci ar fi fost vorba despre o nemulțumire personală a sirianului.

A fost distrus un afiș de pe ușa misiunii diplomatice, dar nu s-au produs și alte pagube. Incendiul a fost stins de lucrători din Serviciul Român de Informații.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *