Percheziții la sirianul care a încercat să incendieze Ambasada Israelului din București

Polițiștii și procurorii efectuează luni seara percheziții acasă la sirianul care a încercat să incendieze în jurul prânzului clădirea Ambasadei Israelului din București. Sirianul a fost scos de la audierile de la Secția 14 Poliție, după șapte ore.

Un bărbat, cetăţean străin, a încercat să-şi dea foc la Ambasada Israelului din Bucureşti. El a dat foc uşii de acces, ameninţând că se va autoincendia, însă a fost imobilizat de către Brigada Antitero a Serviciului Român de Informaţii. Suspectul reținut după ce a aruncat o sticlă incendiară spre clădirea Ambasadei Statului Israel la București are profil pe Facebook. Individul are 34 de ani și este cetățean sirian, fiind prezent pe rețeaua de socializare cu profilul Robin Karo.

Surse apropiate anchetei afirmă că bărbatul este cetăţean sirian şi ar fi avut probleme legate de obţinerea vizei. Aceleaşi surse precizează că bărbatul nu s-a declarat pro-palestinian.

În cursul zilei de astăzi, o persoană, aparent de origine siriană, a ajuns în proximitatea clădirii în care se află Ambasada Israelului în România. Când a fost abordată de către agenţii de securitate, a scos un cocktail Molotov, l-a aprins şi l-a aruncat spre uşa de intrare în holul clădirii. Forţele de securitate locale au preluat imediat controlul asupra lui, l-au arestat şi l-au dus la secţia de poliţie. Nu s-au înregistrat victime în incident şi nu au fost provocate pagube. Ambasada Israelului doreşte să mulţumească forţelor de securitate locale şi Poliţiei Române pentru răspunsul rapid şi eficient”, a transmis reprezentanţa diplomatică”, a transmis Ambasada Israelului în București.

Purtătorul de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea susține că „în cursul zile de azi, un bărbat a ajuns în proximitatea ambasadei Israelului din București având un comportament suspect. Bărbatul a amenințat cu autoincendiere și a încercat să povoace daune cu un cocktail Molotov. Lucrătorii Brigăzii Antitero din cadrul SRI care asihurau securitatea Ambasadei Israeleului l-au imobilizat pe suspect și au procedat la stingerea incendiului. Nu există pagube materiale importante, în afară de un afiș de pe ușa de la intrare a ambasadei. Ulterior suspectul a fost predat poliției pentru cercetări șin în acest moment se află în custodia Poliției Române”.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *