Armata Română se dezintegrează: Val de plecări din cauza salariilor mici

Sute de tineri urmează, anual, Academia Militară și, deși au un post asigurat in sistem, majoritatea își dau demisia după câțiva ani. Salariile extrem de mici. Astfel, ei aleg să opteze pentru sectorul privat de angajare, chiar dacă de cele mai multe ori serviciul nu are nimic în comun cu studiile finalizate. În prezent, Armata României duce o mare lipsă de personal.

Academia Tehnică Militară a inaugurat mai multe centre de excelență, unul chiar pentru sisteme de armament. Studenții pot învăța despre noile tehnologii din domeniul apărării și au șanse enorme să fie recrutați din școală.

În istoria de mai bine de 7 decenii a instituției, au fost mulți doritori pentru Armata României. Erau și 10 oameni pe un singur loc la admitere, dar nevoile actuale îi fac pe tineri să pună pe primul loc dorința de a-și apăra țara, nu banii pe care îi primesc de la stat.

Conform datelor transmise de Ministerul Apărării Naționale, salariul pentru un tânăr care se angajează în Armata României este de 3.500 de lei. Doar cei care muncesc enorm și reușesc să ajungă la o funcție de comandă primesc mai mulți bani.

Studenții au, totuși, și alte beneficii. Beneficiază de o soldă de grad care crește în fiecare an, dată cu gradul. La început, este de câteva sute de lei. În momentul în care se angajează, primesc, din partea statului, bani de chirie, de mâncare și de echipament, potrivit Știrile PRO TV.

Chiar dacă veniturile lor totale ar depăși 5.000 de lei, ținând cont de bonusuri, tinerii rămân nemulțumiți. În aceste condiții, demisionează, după ce trec de cei 8 ani. Astfel, de la an la an, Armata României devine mai mică. MApN a desfășurat acțiuni pentru a aduce mai mulți candidați.

Inginerii care pleacă de la minister se orientează către companii mari care se oferă salarii pe măsura pregătirii lor. Pot câștiga și zeci de mii de lei, bani pe care statul nu îi are în buget.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *