„Arsenal” de droguri găsit asupra unui bărbat, la Sunwaves din Mamaia. Gorghiu: „Nu trebuie să mai trecem printr-o tragedie precum cea de la 2 Mai”

Un bărbat a fost prins de poliţiştii constănţeni în timp ce încerca să introducă diverse droguri la Festivalul Sunwaves din Mamaia, pentru a le vinde, potrivit News.ro. Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au anunţat că un bărbat este cercetat pentru trafic de droguri de risc şi de mare risc.

Acesta a fost prins în flagrant delict, la data de 6 mai 2024, în proximitatea zonei de acces către perimetrul de desfăşurare a unui festival de muzică, organizat în Staţiunea Mamaia, în timp ce ar fi deţinut aproximativ 10 grame de ciuperci, ce conţin Psilocine, 3 grame pulbere de amfetamină şi cofeină, 3 grame pulbere MDMA, 40 de capsule având ca substanţă activă 2C-I, 40 de capsule care conţin Methoxetamine, 20 de capsule având în compoziţie ca substanţă activă 2C-B, 3 grame de pulbere de ketamină, 2 grame rezină de canabis şi 10 grame de canabis, toate porţionate şi ambalate în scopul comercializării”, au precizat anchetatorii.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentat Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Festivalul din Mamaia unde a fost prins bărbatul este Sunwaves, care are loc în perioada 1 – 7 mai.

Alina Gorghiu, ministrul Justiţiei, afirmă marţi, după ce DIICOT a identificat, a Sunwaves, festivalul desfăşurat in Mamaia, persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi trafic de droguri de mare risc, că nu trebuie să mai trecem printr-o tragedie precum cea de la 2 Mai iar prin legea care este în vigoare, dacă faci trafic de heroină, de extasy sau de cocaină la colţ de stradă, la festivaluri sau lângă şcoli, nu ai ce să cauţi în libertate.

DIICOT face treabă foarte bună. La Sunwaves, festivalul desfăşurat in Mamaia, a identificat persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi trafic de droguri de mare risc. Le urez succes în continuare colegilor procurori în prinderea traficanţilor de droguri de mare risc”, a transmis ministrul Alina Gorghiu pe Facebook.

Ea a precizat că există egea 2 Mai, în vigoare, prin care traficanţii de droguri de mare risc nu mai primesc închisoare cu suspendare.

Conform acesteia, traficanţii vor merge direct la închisoare. Această lege, iniţiată de mine împreună cu colegii liberali, înseamnă exact acest lucru – traficanţii de droguri de mare risc nu mai primesc închisoare cu suspendare. Nu trebuie să mai trecem printr-o tragedie precum cea de la 2 Mai. Dacă faci trafic de heroină, de extasy sau de cocaină la colţ de stradă, la festivaluri sau lângă şcolinu ai ce să cauţi în libertate, asta e foarte clar”, arată Gorghiu.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, împreună cu procurorii DIICOT Constanţa, au documentat, duminică activitatea infracţională a două persoane, o femeie de cetăţenie străină şi un cetăţean român, bănuite de săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc şi efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *