Botoșani: Zeci de bărbați au cerut ordine de protecție. Au fost BĂTUȚI de femei!

Sunt aproape 100 de situații în care femeile au căpătat rol de agresor, în Botoșani. Ordinele de protecție au fost solicitate de soți, copii sau alte rude din familia lărgită.

În primele șase luni ale acestui an la Poliția Botoșani s-a înregistrat o creștere de 20% față de aceeași perioadă a anului trecut. Însă nu neapărat în numărul de cazuri ci mai degrabă în cele pentru care se cere ajutorul polițiștilor.

Pentru că multe cazuri de violență familială rămân nedeclarate, victimele sperând ca rezolvarea să vină cumva de la sine, fără implicarea instituțiilor statului.

De la începutul anului au fost emise 283 de ordine de protecție provizorii care sunt eliberate de polițiști după completarea unui chestionar de risc. Acesta are o valabilitate de 5 zile și poate fi prelungit pentru o perioadă cuprinsă între 1 și 6 luni, de către instanța de judecată. În aproape 260 de situații judecătorii au aprobat emiterea de ordine de protecție în cazul violenței domestice cu peste 500 de măsuri impuse agresorilor, care au avut menirea de a proteja victimele, arată Botoșăneanul.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *