Bucureşti: Doi poliţişti de la Rutieră şi un luptător SIAS au salvat o femeie din Dâmboviţa

Doi poliţişti de la Brigada Rutieră din București, aflaţi în timpul serviciului, şi un luptător SIAS aflat în timpul liber au salvat, marţi, o femeie care se afla în apele râului Dâmboviţa. Ei au început şi manevrele de resuscitare, femeia fiind preluată ulterior de o ambulanţă SMURD şi transportată la spital.

Brigada Rutieră a anunţat că, marţi, în jurul orei 13.40, poliţişti din cadrul Brigăzii Rutiere, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au observat o persoană plutind pe luciul râului Dâmboviţa.

Având în vedere pericolul evident în care se afla persoana, unul dintre poliţişti a sărit în apă împreună cu un alt coleg din cadrul S.I.A.S. (aflat în zona evenimentului, în timpul liber), în vederea extragerii persoanei din apă. Astfel, cei trei poliţişti, au reuşit într-un timp foarte scurt extragerea persoanei pe mal. Ulterior, s-a constatat faptul că este vorba despre o femeie de aproximativ 40 de ani, iar întrucât aceasta se afla în stop cardio-respirator, i-au iniţiat măsurile de prim ajutor de bază, împreună cu pompierii sosiţi la locul producerii evenimentului”, a arătat sursa citată.

Astfel, femeia a fost resuscitată, fiind preluată de o ambulanţă SMURD şi transportată la o unitate spitalicească, în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate.

Reprezentanţii Brigăzii Rutiere au precizat că unul dintre poliţişti, Adrian, a fost încadrat în luna aprilie a acestui an şi este absolvent al Şcolii de Agenţi de Poliţie “Vasile Lascăr” Câmpina, iar celălalt, Alexandru, a fost încadrat în decembrie 2021, din sursă externă, ambii făcând parte din Brigada Rutieră.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *