Bulgarii ne acuză că le-am sechestrat în Portul Constanța trei pescadoare încă din aprilie. Au fost prinse la capturi de calcan și rechin

Trei nave de pescuit bulgare sunt încă reținute în Portul Constanța de autoritățile române, care acuză pescarii bulgari că au pescuit ilegal. Pescarii sunt membri ai asociației „Black Sea Sunrise”. Acest lucru a fost raportat la Radio Varna de către președintele asociației, Emil Milev, potrivit bnr.bg. Navele au fost reținute în luna aprilie:

„De atunci, am scris zeci de scrisori către instituțiile bulgare și către Comisia Europeană pentru a le informa că autoritățile române încalcă legea europeană, dar încă nu există nicio reacție din partea lor”, a spus Emil Milev care a subliniat:

„Investigaţiile au trecut, iar noi aşteptăm două luni să fie programat cazul. Am trimis trei cereri de eliberare a navelor, dar nici la ele nu s-a răspuns. 12 familii sunt hrănite de aceste nave, nu au primit nici un răspuns. iar acum oamenii sunt aproape fără venituri”.

Emil Milev spune că, încălcând legea europeană, România împiedică dreptul la pescuit: „Începe sezonul, dar niciunul dintre noi nu va pescui în apele românești de teamă să nu fie arestat”.

Trei pescadoare bulgărești au fost prinse la sfârșitul lunii martie în timp ce pescuiau ilegal. La inspecția navei au fost descoperite capturi de calcan și rechini, ceea ce a dus la continuarea cercetării navei și a zece membri ai echipajului la sosirea acestora în Portul Constanța. Serviciul SCOMAR al Gărzii de Coastă a coordonat interceptarea a trei bărci de pescuit sub pavilion bulgar la Marea Neagră. Acestea au fost reperate în zona economică exclusivă a României, la aproximativ 100 de kilometri de staţiunea Mamaia, şi oprite de nava MAI 0201.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *