CNAIR instituie reguli noi de circulație pe cele mai periculoase drumuri din țară

Noua Strategie de siguranţă rutieră pentru perioada 2022-2030 prevede măsuri de resistematizare a circulaţiei pe anumite drumuri naţionale, extinderea sistemului de protecţie pasivă şi resistematizarea unor intersecţii periculoase, a anunţat directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol. Acesta a discutat despre dezvoltarea infrastructurii rutiere din România la sediul Băncii Mondiale din Washington.

Reprezentanţii de specialitate de la instituţia financiară internaţională şi-au manifestat interesul pentru măsurile privind siguranţa rutieră din România. În acest context, directorul companiei de drumuri a prezentat rezultatele Strategiei de Siguranţă Rutieră (2010-2020) care, potrivit acestuia, a dus la scăderea cu 44% a numărului de accidente cu victime decedate pe reţeaua naţională de drumuri.

Totodată, am detaliat noua Strategie de siguranţă rutieră pentru perioada 2022-2030 şi modul în care urmărim implementarea acesteia. În ceea ce priveşte măsurile pe care le vom aplica în continuare am dat mai multe exemple: măsuri de resistematizare a circulaţiei pe anumite drumuri naţionale (în special DN2) în sistem alternativ 2+1; extinderea sistemului de protecţie pasivă (parapet cu role şi parapet de beton) în zonele cu risc ridicat de accidente); resistematizarea unor intersecţii periculoase, inclusiv prin realizarea de pasaje denivelate. Reprezentanţii Băncii Mondiale au apreciat demersurile CNAIR şi au apreciat că problemele de siguranţă rutieră trebuie tratate prin întărirea la nivel naţional a capacităţilor de colaborare şi intervenţie ale tuturor autorităţilor responsabile, atât la nivel central cât şi local”, a scris marţi, pe Facebook, Cristian Pistol.

La discuţiile de la Washington, echipa Băncii Mondiale a fost condusă de Said Dahdah, Head of the Goobal Road Saefty Facility.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *