Descinderi în Timiș și Caraș Severin: Polițiștii au luat „la ochi” şcolile de şoferi

Poliţiştii şi procurorii din Timiş au făcut, luni, opt percheziţii în acest judeţ şi în Caraş-Severin, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălarea banilor, mai multe persoane fiind suspectate că nu au înregistrat în contabilitate activităţile a două firme de şcoală de şoferi, neplătind taxe şi impozite.

Potrivit Poliţiei Române, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, au pus în aplicare, luni, 8 mandate de percheziţie domiciliară (7 în judeţul Timiş şi una în Caraş-Severin), într-un dosar de evaziune fiscală şi spălarea banilor.

„Din cercetări a reieşit că persoanele ar fi acţionat prin neînregistrarea în contabilitate şi neplata taxelor şi impozitelor aferente, ca urmare a desfăşurării activităţilor specifice şcolilor de şoferi prin intermediul a două societăţi comerciale, precum şi creditarea acestor societăţi cu sume pentru care nu există justificare legală referitoare la provenienţă”, arată sursa citată.

La percheziţii au fost căutate înscrisuri, documente fiscale, unităţi de stocare date, sisteme de calcul, urmărindu-se şi stabilirea valorii exacte a prejudiciului cauzat.

Activităţile au fost realizate cu sprijinul poliţiştilor Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase şi ai Serviciului Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *