Director din Ministerul Fondurilor Europene, luat „pe sus” de DNA: De doi ani lua o treime din salariul unor angajate favorizate cu titlu de șpagă

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene susține că are o politică de „toleranță zero față de corupție”, asta după ce un director din Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a intrat vineri dimineață în colimatorul DNA, care percheziționează domiciliul și biroul acestuia într-un dosar în care este vizat pentru fapte de mare corupție.

„Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene are o politică de toleranță zero față de fapte de corupție. În măsura în care organele de cercetare penală ne vor solicita colaborarea în bunul mers al anchetei, avem toată deschiderea și le vom pune la dispoziție toate documentele care ne vor fi solicitate. Așteptăm mai multe informații oficiale ca să putem dispune măsuri imediate de izolare a situației și de înlăturare a oricărui risc de vulnerabilizare în continuarea activității”, a transmis MIPE.

Angajatul din Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) vizat de acheta procurorilor DNA a fost schimbat din funcție, informează instituția.

„Luăm toate măsurile pentru buna continuare a activității, iar la nivelul conducerii ministerului va urma o evaluare a personalului”, arată MIPE într-un comunicat.

Un director din Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a intrat vineri dimineață în colimatorul DNA care percheziționează domiciliul și biroul acestuia într-un dosar în care este vizat pentru fapte de mare corupție. Mai precis, spun surse judiciare autorului acestui material că ar fi vorba despre fapte de luare de mită în formă continuată, după ce vreme de aproape doi ani de zile directorul ar fi primit șpagă de la două angajate pe care le-ar fi favorizat la angajarea acestora. Concret, explică acestea autorului, în urmă cu doi ani acesta ar fi furnizat celor două angajate subiectele de concurs pentru ca acestea să acceadă în post.

Convenția dintre aceștia ar fi fost ca femeile să „cotizeze“ câte o treime din salariile lor la directorul „luat în balon” de anchetatorii anticorupție.

Lingouri de aur și teancuri de bani

Perchezițiile ar fi dat deja roade, asuprea directorului MIPE fiind găsite lingouri de aur dar și sume considerabile de bani. Acestea vor fi confiscate în cadrul anchetei penale declanșate, mai spun sursele.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *