Directorul de la Drumuri și Poduri Bârlad, reținut de DNA pentru luare de mită

Daniel Buzamăt, directorul Societății pentru Lucrări de Drumuri și Poduri Reiser SA Bârlad, a fost reținut pentru 24 de ore de DNA Iași pentru luare de mită în formă continuată, au anunțat procurorii anticorupție, joi, într-un comunicat de presă. În acelaș dosar a fost reținut și un om de afaceri, pentru dare de mită în formă continuată. Cei doi vor fi prezentați Tribunalului Iași, vineri, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Procurorii anticorupție spun că, între 1 martie și 12 mai 2022, directorul SLDP Reiser Bârlad, în mod indirect cât și direct, ar fi pretins și primit de la omul de afaceri respectiv, printr-un intermediar (martor în cauză),suma totală de 100.000 lei (două tranșe a câte 50.000 lei), în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu.

„Concret, inculpatul ar fi primit suma de bani menționată mai sus în contextul încheierii între S.L.D.P. REISER SA Bârlad și societatea celuilalt inculpat, a două contracte de prestări servicii, ce vizau asfaltarea unei suprafețe de 1.600 mp de teren, ce aparținea acestuia din urmă. În realitate, ar fi fost asfaltată o suprafață de 4.725 mp fiind folosită o cantitate de 454 tone asfalt față de 218 tone asfalt, menționată în documentele contabile ale celor două societăți”, notează DNA.

Potrivit procurorilor, la sugestia lui Daniel Buzamăt, o tranșă de 50.000 de lei ar fi fost depusă într-un frigider din biroul său, iar cealaltă în autoturismul personal.

„Inculpaților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. La data de 26 ianuarie 2024, cei doi inculpați urmează să fie prezentați Tribunalului Iași cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție”, se mai arată în comunicatul DNA.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *