DNA și DLAF, sesizate din Guvern: Acuzații de fraudă cu bani europeni, la Consiliul Județean Tulcea

Sunt acuzații grave, cu acte doveditoare, din interiorul Guvernului la adresa autorităților județene! Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, condus de Marcel Boloș, a sesizat Direcția Națională Anticorupție și Departamentul pentru Lupta Antifraudă. Totul a plecat de la o sesizare ca urmare a unui articol de presă, dar și ca urmare a unei auto-sesizări. Vizate sunt mai multe consilii județene, printre care CJ Tulcea, condus de Horia Teodorescu, de la PSD, și CJ Vaslui, care îl avea șef la data faptelor pe Dumitru Buzatu, tot de la PSD la acea vreme.

Firmele care au câștigat proiectele au făcut-o în baza unor documentații comune, lucru interzis, iar „specialiștii” erau doar absolvenți de liceu. Rapoartele de 22 de pagini transmise la DNA și DLAF au același text, iar din acuzațiile experților de la MIPE sunt extrem de grave.

Două firme au câștigat zeci de contracte de consultanță IT pentru digitalizarea instituțiilor, iar valoarea lor a fost de câteva peste 2,5 milioane de lei. Analiza făcută de MIPE a scos la iveală faptul că rapoartele livrate la finalul consultanței conțin texte copiate integral, deși ar fi trebuit să fie personalizate pentru fiecare primărie. În multe cazuri, achizițiile au fost finalizate în doar câteva minute de la inițierea procedurii în SEAP. De asemenea, multe dintre rapoartele de consultanță au fost livrate simultan, la doar câteva zile de la semnarea contractelor, deși ar fi trebuit să includă analize și concluzii bazate pe studierea arhivelor și registrelor primăriilor:

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *